Preview Mode Links will not work in preview mode

Jan 31, 2020

Innan man ens vet ordet av så har tiden gått.
Lite yrvakna inser vi att hundjaktssäsongen är slut. Vi summerar intryck och erfarenheter. Efter att ha fått en WeHunt GPS med posten så har vi köpt ytterligare två, så att alla i redaktionen kan prova. Vi jämför med Garmin och WeHunt GPS Plus får ett mycket bra betyg. Vi gillar den "oändliga" täckningen, att data sparas på WeHunt och att bildkvaliteten på kartbilden blir bättre eftersom man använder mobilen. En av de största fördelarna är tveklöst att alla passare kan följa hunden. Mycket av detta är ingen nyhet för den som tidigare använt WeHunts GPS-puckar, men den nya modellen PLUS är en imponerande uppgradering. Nästa säsong är Kristians gissning att WeHunt GPS Plus är huvudpejl. Vi rapporterar löpande.

Vi pratar också igenom domen i Girjas-målet, Ian och Kristian har inte helt samstämmiga åsikter.
Shot Show bjuder på en del nyheter från bl.a Leica i form av nya sikten för bl.a långhållsskytte och en uppdaterad handkikare med avståndsmätare.  Black Water Ammo introducerar en ny kaliber i klassen "Herrejösses". 10x100 BWA är en redig långhållskaliber baserad på .50 BMG-hylsan nedkrympt från 12.7mm till 10mm. Det ger en patron som levererar en kula som håller överljudshastighet ut till 2.7km :) 
I ett sidospår så kräks Erik i munnen då Kristian bjussar på reklambyråbränsle i form av energidricka med smak av Juläpple.
Snabb revansch kommer i form av en söt och fyllig Riesling och en magnifik asiatisk variant av rosastekt andbröst med koriander och het chili. 

Säsongen går in i ett lite lugnare tempo utan drevjakter, men pyrschjakt finns på schemat.